Ziegler har lært af slagsmålene:
OK21 bliver anderledes

20200811-172339-L-1920x1280we
– Det her bliver min femte overenskomst, men der er ikke to overenskomster, der har været ens. OK21 bliver uden tvivl også meget anderledes, fordi baggrunden er en helt anden med coronakrisens påvirkning, siger Michael Ziegler, Kommunernes topforhandler ved OK21. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
25. jan. 2021 06.45
Det var højspændte dage, da forhandlingerne om OK18 for tre år siden var tæt på at sætte Danmark i stå. Forligsinstitutionen var på det nærmeste belejret i ugevis. Michael Ziegler var en af hovedpersonerne. I dag siger Ziegler, at han lærte meget af forløbet. Og siden OK18 har kommunernes topforhandler brugt meget tid på at rense luften. Håbet er, at OK21 kan blive til i en anderledes god stemning.

Danmark var millimeter fra en storkonflikt i foråret 2018. Kampen om de offentligt ansattes overenskomster var tæt på at sende mere end en halv million ansatte hjem og derved reelt lamme Danmark.

Under de hektiske afsluttende forhandlinger var en hærskare af fotografer og journalister fast stationeret foran Forligsinstitutionen på Sankt Annæ Plads i København. 

Men hvis journalisterne regner med et lignende drama ved OK21, bliver de skuffede. Det mener en af hovedpersonerne fra dengang i foråret ’18, Michael Ziegler, formand for Kommunernes Landsforening KL's Løn- og Personaleudvalg og borgmester i Høje-Taastrup Kommune. 

– Det, der skete dengang, var ikke godt. Hvis du skal kunne komme i mål med forhandlingerne, så skal du kunne regne med, at du diskuterer i et lukket rum, uden at du kan læse om forhandlingerne i pressen efterfølgende. Det må ikke ske igen, så TV2s Ole Krohn og alle de andre journalister kan godt stå der og spørge, men de får ikke mange svar denne gang, siger Michael Ziegler til A4 Overenskomst. 

Glemt kodeord