Danmarks Lærerforening har fået ny formand

20200812-122412-L-1920x1080we
Gordon Ørskov Madsen under et pressemøde om ny arbejdstidsaftale for lærerne hos DGI i København tirsdag den 11. august 2020. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
23. sep. 2020 17.45
Danmarks Lærerforening har på en kongres onsdag valgt en ny efterfølger til den afgående formand Anders Bondo.

Det bliver Gordon Ørskov Madsen, der sætter sig på den magtfulde post som formand for Danmarks Lærerforening og bliver Anders Bondo Christensens efterfølger.

Det er netop blevet besluttet på lærerforeningens kongres på Frederiksberg. 

Omkring 300 delegerede fra 75 lokalkredse har stemt mellem tre kandidater, Morten Kvist Refskov, Gordon Ørskov Madsen og Anders Liltorp. Og valget faldt altså på Gordon Ørskov Madsen med 156 stemmer. 

54-årige Gordon Ørskov Madsen er den af de tre kandidater, der med sine 13 år har siddet længst tid i Danmarks Lærerforenings hovedbestyrelse.

Han har især fokuseret på et opgør med 2013-skolereformen i sin valgkamp, herunder med reglerne om nationale test, elevplaner og lange skoledage. Ifølge ham forhindrer de mange afrapporteringer og lange skoledage nemlig skolerne i at drive en professionel skole.

Et andet vigtigt punkt på hans dagsorden som formand bliver opgøret med lærerfagets image, der blev plettet af lærerkonflikten Danmarks Lærerforening skal væk fra de konfliktsignaler, den konstant har sendt ud siden folkeskolereformen i 2013.

Kan se frem til mange opgaver

Gordon Ørskov Madsen får med formandsposten en lang liste med uløste opgaver i hånden af foreningens 84.000 medlemmer.

Læs også: Kampvalg blandt lærerne: Brokkerøvs-fortællingen skal aflives

Blandt andet skal der som noget af det første tages hånd om lærernes nye aftale om arbejdstid, der skal føres ud på skolerne - en aftale, som har været stridspunkt siden lockouten i 2013. 

En anden og også noget presserende udfordring for Danmarks Lærerforening bliver at få politikerne i Folketinget og myndighederne til at huske lærerne i den nuværende coronasituation.