Vores uddannelser er i verdensklasse - men der er et aber dabei

20181001-144346-7-1920x1079we
'Vi har stor uddannelseslighed. Man kan have alle mulige holdninger til reformen, men når vi kigger på resultaterne, så kan vi se alle mulige tegn på, at vi gør det ret godt,' lyder det fra tænketank. (Arkivfoto) Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
25. jan. 2021 06.15
Danmark rangerer i den absolutte top af uddannelseslande, og udlandet har meget at lære af 'den nordiske model', der er pakket med gode eksempler. Sådan lyder konklusionen i en ny analyse, der offentliggøres ved FNs Uddannelsesdag.

Det er velsmurt, uddannelsessystemet. Faktisk så velsmurt, at der ikke burde være meget at bekymre sig om, når det gælder det fundament, Danmark skal stå på i de kommende år.

I hvert fald hvis man skal tro en ny analyse fra tænketanken Nordic Model Institute. Her kan man mæske sig i positive bemærkninger om systemet, der gør Danmark til verdens 2. bedste uddannelsesland i flere målinger og rapporter fra blandt andre World Economic Forum og IMD Business School.

Derfor kan man også, med en vis ro i stemmen, kategorisere Danmark som et af verdens bedste uddannelseslande, lyder konklusionen, der falder i anledningen af FN's internationale uddannelsesdag den 24. januar.

- Vi skylder os selv at klappe hinanden på skulderen, for når vi sammenligner os med resten af verden, så må man bare sige, at vi gør det helt utrolig godt, siger Martin Møller Boje Rasmussen, der er ph.d. og administrerende direktør for Nordic Model Institute (NOMO).

Glemt kodeord