Formand i opråb:
Vi vil være ilde stedt uden titusindvis af polakker, rumænere og ungarere

20180509-114723-L-1920x1278we
Forbundsformand for Dansk Metal Claus Jensen så gerne, at flere topfolk i fagbevægelsen blander sig i EU-debatten og fremhæver fordelene ved EU fremfor at tale om social dumping og lønpres. Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau-Scanpix.
TEMA: EP 19 - 26. maj
17. maj 2019 08.04
Formanden for Dansk Metal og CO Industri Claus Jensen savner, at fagbevægelsen får en mere pro-europæisk stemme og taler om gevinsterne ved EU-samarbejdet.

Den danske EU-debat er på vildspor, og dansk fagbevægelse bør frem til næste uges Europa-Parlamentsvalg tage mere ansvar for at bringe debatten tilbage på ret kurs.

Det mener forbundsformand for Dansk Metal, Claus Jensen.

Gevinsterne ved EU-medlemskab er tusinde gange større for danske lønmodtagere end ulemperne, og det har fagbevægelsens top ifølge Claus Jensen et ansvar for at sige højt og klart, så debatten ikke bare handler om østeuropæiske arbejdere, der presser lønnen for danske lønmodtagere og kæmpe udfordringer med social dumping. 

- Hvis vi ikke havde det indre marked og arbejdskraftens frie bevægelighed, var der rigtig mange arbejdspladser, der ikke eksisterede i Danmark. Det er jo en kæmpe fordel for danske virksomheder og lønmodtagere, siger Claus Jensen, der står i spidsen for cirka 70.000 smede, mekanikere, plastmagere og andre faglærte, der arbejder på store og små danske virksomheder. 

Glemt kodeord