Ansatte gav hjemløse beboere tag over hovedet:
'De er verdens bedste'

20190705-162138-L-1920x1277we__5_
Den 21. april brændte et bosted i Dianalund ned. Ingen kom til skade, men beboerne blev med et hjemløse. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
26. apr. 2021 11.43
Da der opstod brand på et bosted, og beboerne dermed blev hjemløse, tog personalet beboerne med sig hjem.

Der findes medarbejdere, der gør mere end det, de får løn for. Nogle af dem arbejder på bostedet Sølvagergård i Dianalund.

Da der den 21. april opstod brand på bostedet, stod en håndfuld ansatte nemlig klar til at tage de husvilde beboere med sig hjem.  

LÆS OGSÅ: SAS i krig med fagforening: 'Det kan kun opfattes som en trussel'

- Også her viste personalet mig, at de er verdens bedste. Det blev hurtigt organiseret sådan, at personalet fordelte fem beboere mellem sig, så de er nu indkvarteret privat for de ansatte. Fire andre beboere havde mulighed for at flytte hjem til forældre, siger Lene Hovmand, der er leder af bostedet, til Sjællandske Medier.

I kommentarfeltet under artiklen vælter det ind med ros til personalet. En læser skriver: 

’Puha, sikke en oplevelse, alle godt kunne have været foruden. Men jeg bliver glad for at læse personalet efterfølgende bliver "værtsfamilier" for nogen af beboerne. Stor ros til jer. Lene Hovmand, du er heldig at have dem ansat’.

Lederen er nu ved at finde en midlertidig bolig for de i alt ni voksne beboere, der alle har en psykisk sygdom. Hun fortæller, at de muligvis bliver indkvarteret på Filadelfia, der ligger tæt på Sølvagergård.

LÆS OGSÅ: Lastbilchauffør i ulykke: Fløjet til Riget

Ingen kom til skade under branden.