Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) forklarede på et samråd i Europaudvalget i går, at regeringen bakker op om EU's fri bevægelighed, men at bevægeligheden har også har nogle negative aspekter, som man ønsker et opgør med. Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

Minister om opgør med arbejdskraftens fri bevægelighed: - Snydere og svindlere har for let spil

19. dec 2019
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) gjorde efter ønske fra Venstre i går rede for regeringens holdning til arbejdskraftens fri bevægelighed i EU, som statsministeren tidligere har sagt, at hun ønsker et opgør med. Ifølge Hummelgaard bakker regeringen op om EU's principper, men den mener også, at der følger nogle negative aspekter med den fri bevægelighed, som man ønsker mere fokus på.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I foråret proklamerede landets nuværende statsminister, Mette Frederiksen (S), at hun ønskede et opgør med arbejdskraftens fri bevægelighed i EU. Det skete i kølvandet på, at daværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), havde luftet sine overvejelser om, at tiden var inde til at fastsætte en lovbestemt mindsteløn i Danmark.

- En lovbestemt mindsteløn bliver et lønloft. Det kommer til at betyde, at danske lønmodtagere taber, sagde Mette Frederiksen i begyndelsen af april efter en tale hos Fagbevægelsen Hovedorganisation og tilføjede:

Prøveabonnement

Prøv A4 Arbejdsliv gratis i 4 uger.

Modtag de vigtigste nyheder i din mailboks.

Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?