20200207-105903-L-1920x1280we
Det er nødvendigt at styrke velfærdsuddannelsernes økonomi, hvis flere skal læse til lærer og pædagog, mener Jacob Mark (SF). (Arkivfoto) Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Partier kritiserer udflytning af velfærdsuddannelser:
'Tæt på hul i hovedet'

10. jun. 2021 08.16
SF og Radikale kritiserer regeringens plan om at flytte velfærdsuddannelser ud af byerne.

- Vi mangler også pædagoger, lærere og sygeplejersker inde i storbyerne, så det er tæt på hul i hovedet at flytte så mange pladser ud derfra.

Sådan siger SF's børne- og undervisningsordfører Jacob Mark torsdag til Politiken. Sammen med sine folketingskolleger har han i denne uge indledt forhandlinger om regeringens nye udspil 'Tættere på - flere uddannelser og stærke lokalsamfund'.

LÆS OGSÅ: Madsen: De unge bliver taberne i regeringens KL-Canasta

Det er især regeringens plan om placere 60 procent af pladserne fra de fire store velfærdsuddannelser uden for de største byer, der får Jacob Mark til at reagere. Samtidig undrer han sig over, at der ikke er flere penge i udspillet. Det er nemlig nødvendigt at styrke velfærdsuddannelsernes økonomi, hvis flere skal læse til lærer og pædagog, mener Jacob Mark. Han er enig i, at der skal oprettes decentrale tilbud - det skal bare ikke ske på bekostning af pladserne i byerne.

SF kræver en langsigtet plan, der skal sikre velfærdspersonale i fremtiden, og det bakker Radikales uddannelsesordfører Katrine Robsøe op om. Hun er bange for, at færre unge vil tage en velfærdsuddannelse, hvis man afskærer dem muligheden for at gøre det i byerne, siger hun til Politiken.