Debat:
Vagter på byggepladsen kan sætte effektivt stopper for tyveri

Peter_J__rgensen_Formand_Vagt_og_Sikkerhedsfunktion__rernes_Fagforening__1650px_redigeret
Foto: Vagt- og Sikkerfunktionærernes Fagforening (VSL)
19. mar. 2021 07.56
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

I mandags kunne man læse i A4, hvordan tyverier fra landets byggepladser er steget i 2020 i forhold til tidligere år.

Alene i de 3 første kvartaler af 2020 var der tale om en stigning på 33,7 procent sammenlignet med den samme periode i 2019, viser nye tal fra Rigspolitiet.

LÆS OGSÅ: Boom i tyverier på byggepladser: ‘Problemet ser ikke ud til at gå væk’

1.305 anmeldelser om tyverier på byggepladser på et år er naturligvis alt for meget. Måske hænger stigningen også sammen med, at der i dag er færre vagter til stede på byggepladsen.

Den store rottweiler og jeg har skræmt mange tyve væk, når de lige stak hovedet ind på en tom byggeplads.Derfor er det mig en gåde, at de færreste offentlige byggepladser i dag har vagter
Peter Jørgensen, Formand for Vagt og Sikkerhedsfunktionærernes fagforening, VSL

Når indbrudstyve kaster sig over byggepladser, betyder det også, at bygherrerne må se sig om efter en løsning, som kan forhindre tyveri.

Jeg kan pege på en godt afprøvet og effektiv løsning: Nemlig vagter på byggepladsen. Det er det bedste værn mod tyverier.

De omrejsende kriminelle planlægger tyverierne og går langt udenom byggepladser med vagter og synlig overvågning.

LÆS OGSÅ: Henning fik stjålet alt sit udstyr: ‘Vi står tilbage med en tabt arbejdsfortjeneste’

Det har jeg selv oplevet mange gange i min tid som vagt med hund, inden jeg kom ind i fagforeningen. Jeg har godt nok taget mange vagter på byggepladser.

Den store rottweiler og jeg har skræmt mange tyve væk, når de lige stak hovedet ind på en tom byggeplads.

Derfor er det mig en gåde, at de færreste offentlige byggepladser i dag har vagter. Det koster dig og mig og alle andre skatteborgere dyrt, når der ikke er en vagt på byggepladsen, efter håndværkerne er gået hjem.

LÆS OGSÅ: Fagforening: Vagter står klar til at løse samfundsopgaver

Der bør være en døgnvagt på alle byggepladser. Personlig vagt med hund er den bedste løsning - gerne kombineret med kamera og anden digital overvågning. Men det digitale kan ikke stå alene. Tyvene kan hurtigt se, om der er en personlig vagt til stede eller ej.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].