20181009-145612-1-1920x1281we__1_
Mange yngre ingeniører fravælger den offentlige sektor, viser en ny undersøgelse. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Unge ingeniører gider ikke arbejde i det offentlige

25. okt. 2020 07.00
Den offentlige sektor lader ikke til at være en attraktiv konkurrent til det private erhvervsliv for mange yngre højtuddannede vidensarbejdere indenfor teknologi, naturvidenskab og it. Det viser en ny undersøgelse fra Ingeniørforeningen IDA.

Massiv mangel på ingeniører kan blive virkelighed i den offentlige sektor i de kommende år. 

Den offentlige sektor fremstår nemlig ikke som en attraktiv arbejdsplads for mange yngre ingeniører, hvor især lønniveauet trækker ned, viser en ny undersøgelse fra Ingeniørforeningen IDA.  

Samtidig vil mange ingeniører, der allerede arbejder i den offentlige sektor gerne skifte til det private. 

Ni ud af ti vil gerne arbejde i det private erhvervsliv, mens blot lidt flere end fire ud af ti svarer, at de gerne vil arbejde i den offentlige sektor. Det viser en ny spørgeundersøgelse blandt knap 1.100 yngre ingeniører, scient.er og it-specialister med mellem tre og ti års erhvervserfaring, fremgår det af en pressemeddelelse fra IDA. 

Hvis den offentlige sektor skal være i stand til at tiltrække mere arbejdskraft, så tyder meget på, at der skal findes flere lønkroner til de højtuddannede inden for teknologi, naturvidenskab og it.
Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i IDA

Spørger man til årsagerne til, at så mange vender tomlen nedad til et job i staten, kommunerne og regionerne, svarer flere end hver anden, at lønniveauet er for lavt. 

– Næste år skal der forhandles en ny overenskomst på plads for alle landets offentligt ansatte i staten, kommunerne og regionerne. Hvis den offentlige sektor skal være i stand til at tiltrække mere arbejdskraft, så tyder meget på, at der skal findes flere lønkroner til de højtuddannede inden for teknologi, naturvidenskab og it. Det er den faktor, de offentlige arbejdsgivere kan gøre noget ved på den korte bane, siger Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i IDA. 

Ifølge Morten Thiessen er det problematisk, at den offentlige sektor som arbejdsplads ikke har større tiltrækningskraft for så mange unge vidensarbejdere. Det vil nemlig gøre det vanskeligt for vores samfund at lykkes med at skabe forandringer 

– Vi står overfor store forandringer af vores samfund og ikke mindst den offentlige sektor, der vil kræve hjernekraft indenfor for eksempel digitalisering og grøn omstilling. Derfor bør konklusionerne i denne undersøgelse vække en hel del eftertænksomhed hos de offentlige arbejdsgivere, mener Morten Thiessen.