20170210-145409-4-1920x1081we
'Den kaotiske planlægning og ekstraarbejdet kan ikke fortsætte resten af studieåret'. (Arkivfoto) Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

Undervisere siger nej til corona-overarbejde:
Det kan ikke fortsætte

7. nov. 2020 09.00
Undervisere på Københavns Universitet bruger timevis på at sætte udstyr op og planlægge undervisning under corona. Det skaber for meget overarbejde.

Et stik her, og et stik der. Et wifi-signal, der hopper af, og et kamera, der skal pege det rigtige sted hen.

Undervisere på Købehavns Universitet kæmper med at få teknikken til at fungere, når undervisningen skal foregå digitalt under coronakrisen.

Det skaber overarbejde, som underviserne ikke længere vil acceptere. Det skriver Uniavisen.

Ifølge Thomas Vils Pedersen, der er lektor og fællestillidsrepræsentant for det videnskabelige personale på Københavns Universitet samt næstformand for fagforeningen DM, har underviserne fået nok.

LÆS OGSÅ: Restauratører i Nordjylland: - Vi er gæve nordjyder, vi er vant til at kæmpe

- Den kaotiske planlægning og ekstraarbejdet kan ikke fortsætte resten af studieåret. Så det, vi ideelt set ønsker fra ledelsen, er en udmelding om, at underviserne ikke skal bruge mere tid på at undervise, end de gjorde før corona, siger han til Uniavisen.

Tillidsrepræsentanten mener, at man bør overveje at afsætte midler til ansættelse af flere tekniske assistenter, så det ekstra arbejde bliver flyttet fra underviserne og over i hændere på kyndige.

Alternativt, mener han, må man fritage underviserne fra nogle af de opgaver, de ellers har på sig. Det kan være ved at nedtrappe forskningsaktiviteter.

Kan det ikke lade sig gøre, må man i det mindste tilbyde underviserne  kompensation for de ekstra timer.

Uanset hvad, kan det ikke fortsætte som nu, konkluderer Thomas Vils Pedersen.

Ifølge Uniavisen er der ikke samlede tal på, hvor mange timer underviserne bruger på de coronarelaterede opgaver.

Prorektor for uddannelse, Bente Merete Stallknecht, anerkender dog undervisernes anke. Ifølge hende tager man problemet alvorligt.

LÆS OGSÅ: Trods kritik fra restauranter: Fagforbund og arbejdsgivere vil forlænge arbejdsfordeling

- Vi har investeret 5,3 millioner kroner i forskellige hjælpemidler og ekstra støtte, så underviserne ikke skal bøvle med det tekniske. Og vi kigger på, om vi kan finde flere midler, hvis der er behov for det, siger hun til Uniavisen.