Advarer særlig gruppe danskere:
"Mest ekstreme i den vestlige verden"

Jesper_LArsen
Lejerne står alt for svagt over for udlejerne. Det konstaterer Jesper Larsen, der er tidligere cheføkonom hos Lejernes Landsorganisation Organisation. Foto: Privat
7. jul. 2019 10.13
Lejere kæmper nu mod den amerikanske kapitalfond Blackstone, der kritiseres for at prøve på at chikanere lejere ud. Men lejerne i Danmark står svagt - kun 3 ud af 100 er med i en lejerorganisation.

Kun 3 ud af 100 lejere i Danmark er medlemmer af en lejerorganisation.

Det er et problem, mener Jesper Larsen. Han er tidligere cheføkonom hos den største lejerorganisation i Danmark, Lejernes Landsorganisation Organisation (LLO).

Problemet er ifølge Jesper Larsen, der til dagligt sidder i Huslejenævnet og tidligere har siddet i Ankenævnet, at de danske lejeorganisationer ikke har indtægter eller medlemmer nok til at få deres egne agendaer på den politiske dagsorden.

- Lejerne står ikke særlig stærkt i Danmark i forhold til at påvirke lejelovgivningen. De kan ikke forsyne politikerne og medierne med materiale og kan ikke så godt som udlejernes organisationer lave analyser eller planer for, hvordan man bedst tilgodeser lejernes interesser, siger Jesper Larsen til A4 Nu.

LÆS OGSÅ: Danske lejere trækker amerikansk kapitalfond i retten

Glemt kodeord