På billedet ses formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

’Ulogiske’ råd undrer fagfolk: Forskellige anbefalinger til børn og voksne med smitte i hjemmet

14. apr 2020, 21:59
Fagforeninger, kommuner og forskere kritiserer, at børn ikke må gå i skole eller børnehave, hvis der er coronasmitte i hjemmet, mens lærere og pædagoger skal gå på arbejde.

Mens statsminister Mette Frederiksen i går varslede yderligere åbning af samfundet, undrer flere fagfolk sig over, hvorfor myndighederne siger ja til, at voksne kan gå på arbejde trods covid-19-smitte i hjemmet, skriver Politiken onsdag.

LÆS OGSÅ: Gigant opruster midt i krisetid - 75.000 nye ansatte

I dag møder de mindste igen i skoler og daginstitutioner, og mandag aften slog sundhedsminister Magnus Heunicke fast, at børn fra familier, hvor der er smitte med covid-19, skal blive hjemme.

Nu lyder der kritik fra både kommuner, forskere og fagforeninger af, at lærere og pædagoger omvendt som udgangspunkt skal arbejde, selv om der er smitte i hjemmet.

Voksne er langt mere udsat for at blive syge end børn og risikerer dermed også at smitte andre.

- Det bryder med forsigtighedsprincippet. Det er rigtig ærgerligt, og jeg ved, at det skaber utryghed blandt vores medlemmer, siger Elisa Rimpler, formand for pædagogernes fagforening, Bupl, til Politiken.

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er tilfreds med, at folk i risikogrupper kan ringe til en læge og få en vurdering af, om de skal gå på arbejde, men for nogle af landets største kommuner er det ikke tilstrækkeligt.

Aalborg Kommune besluttede allerede langfredag, at også medarbejdere på skoler og i daginstitutioner med smitte i hjemmet skal blive væk fra arbejde, indtil alle i familien har været symptomfri i 48 timer.

- Det virker ikke logisk, at det kun gælder børnene. Tænk, hvis en pædagog får smittet nogle af børnene, siger rådmand Mai-Britt Iversen (S) til Politiken.

LÆS OGSÅ: S-profil om Wolt-bude - Lever under usle vilkår