"Problemet er her, om man i Grundlovens forstand kan sige, at de her folk er selvforsørgende? Hvorfor skal man forlange, at de kan være på en arbejdsplads fire timer om ugen? Det har jo ikke noget at gøre med selvforsørgelse. De er jo ikke selvforsørgende, siger Kirsten Ketscher", professor i socialret i Ugen på Hæld. Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Podcast: Ugen på Hæld: Er ressourceforløb til syge arbejdsløse grundlovsstridige?

7. sep 2019
Syge kontanthjælpsmodtagere uden reel arbejdsevne har ifølge Grundloven ret til at blive forsørget af det offentlige uden at blive tvunget ud i ressourceforløb af kommunernes jobcentre. Det vurderer Kirsten Ketscher, professor i socialret, i denne udgave af Ugen på Hæld.

I Ugen på Hæld vender A4 Arbejdslivs redaktør Henning Due udvalgte historier og begivenheder fra dit og mit arbejdsliv med forskellige gæster.

I denne uge:

-Hvorfor er aktivering en "gudsforladt" oplevelse? (med Johanne Kloster Kirk, arbejdsløs og nyuddannet) (fra start - 10.19 min.)

- Hvorfor er tvungne ressourceforløb til syge kontanthjælpsmodtagere i strid med Grundloven? (med Kirsten Ketscher, professor i socialret) (fra 10.40 min.)
 

Du kan høre hele udsendelsen her: