Arkivfoto. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Skat kræver over 1 milliard kroner af dansk firma

16. apr 2020, 20:09
»Vildledende« og »usand« siger Bech-Bruun om påstand fra Kammeradvokaten om, at advokatfirmaet hjalp tysk bank med at »tilrettelægge svindel-setup«.

Skatteforvaltningens angreb på et af Danmarks største advokatfirmaer, Bech-Bruun, er endnu hårdere, end det hidtil har været fremme, skriver Politiken.

Erstatningskravet er markant større end tidligere kendt: 1.191.060.338 kroner lyder kravet på.

Samtidig hævder Kammeradvokaten, som rejser kravet på vegne af Skatteforvaltningen, at Bech-Bruun ikke alene har leveret juridisk rådgivning til den tyske North Channel Bank, som har erkendt groft bedrageri over for den danske statskasse for 1,1 milliarder kroner – det danske advokatfirma har »haft en væsentlig rolle i forbindelse med tilrettelæggelsen af svindel-setuppet i NCB«, og »været helt inde i kernen af udformningen af setuppet, der kostede statskassen over 1,1 mia. kr.«

Det fremgår af det ti sider lange brev med erstatningskravet, som Kammeradvokaten sendte til Bech-Bruun 2. april, og som Politiken er i besiddelse af.

Men påstanden er »vildledende og i strid med de faktiske forhold«, skriver advokat Ole Spiermann fra advokatfirmaet Bruun & Hjejle, som repræsenterer Bech-Bruun i striden, i sit svar på kravet, hvor han også kalder Kammeradvokatens anklager »grove« og »usande«.