20201223-110316-7-1920x1278we
Ulykkesofret havde en hel del erfaring med truckkørsel. Men det fratager ikke arbejdsgiveren for ansvar, siger advokat Emilie Therese Sylow, der har ført sagen for medlemmet og 3F. (Arkivfoto) Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters/Ritzau Scanpix

Blev delvist invalid i grim arbejdsulykke:
Nu får truckfører millionerstatning

2. mar. 2021 10.38
Firma blev frikendt i byretten for ansvar i forbindelse med en arbejdsulykke, men er nu dømt i landsretten.

En dom giver nu en truckfører fra Østjylland over 110.000 kroner i erstatning fra sin tidligere arbejdsgiver. Desuden kan han se frem til en udbetaling på cirka 1,4 millioner kroner fra virksomhedens ansvarsforsikring.

Det sker efter en grim ulykke. Den har både givet ham mén og gjort ham delvist invalid. Det skriver Fagbladet 3F.

LÆS OGSÅ: Striden der truer fagbevægelsens sammenhold

Byretten i Aarhus frikendte i første omgang arbejdsgiveren, Danske Fragtmænd. Men den dom er nu ændret af Vestre Landsret.

Her får arbejdsgiveren hele ansvaret. Landsdommerne afviser samtidig, at det var den ansattes egen skyld, at han kom ud for ulykken.

Ulykken skete under læsning af en lastbil ved en lagerhal. Noget gods lå på en palle på en måde, så det ikke kunne komme på plads.

Derfor kravlede truckføreren op på el-stableren for at rette på læsset. Pludselig faldt han ned. Han slog sig og brækkede blandt andet håndleddet.

Virksomheden mente, den havde fortalt, at tilretning af læs skulle ske på en anden måde end ved at kravle op på el-stableren. Ifølge deres forklaring fandtes der en stige, som kunne bruges.

Men landsretten konkluderer, at der var der flere ansatte, som kravlede op. Det var ikke blevet stoppet af firmaet.

Ulykkesofret har tidligere fået erstatning fra arbejdsgiverens arbejdsskadeforsikring. Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har vurderet hans mén efter ulykken til 12 procent. Desuden har han mistet over halvdelen af sin evne til at arbejde.

Den nye erstatning på 110.000 kroner dækker blandt andet svie og smerte og tabt arbejdsfortjeneste under sygemelding. De 1,4 millioner kroner er for tabt erhvervsevne.

Ulykkesofret havde en hel del erfaring med truckkørsel. Men det fratager ikke arbejdsgiveren for ansvar, siger advokat Emilie Therese Sylow, der har ført sagen for medlemmet og 3F.

- Dommen understreger, at arbejdsgivere skal instruere medarbejdere i, hvordan de arbejder på en sikker måde. Ledelsen skal også føre tilsyn med, at arbejdet foregår forsvarligt, siger hun.

Danske Fragtmænd ønsker ikke at kommentere dommen fra Vestre Landsret, som er endelig, og som ikke kan ankes.

Men kommunikationschef Henriette Kjærholm Aagaard fra Danske Fragtmænd skriver i en mail til Fagbladet 3F, at virksomheden “har stor fokus på oplæring, instruktion og et godt arbejdsmiljø for vores medarbejdere.”

Den ulykkesramte medarbejder ønsker at være anonym. Han er i dag i fleksjob.