Trods øget smitterisiko og nedlukning af Danmark:
Lærere og censorer skal fortsat møde op og afholde eksamen

Gymnasiel__rer_undervisning
Lærere på landets gymnasiale uddannelser skal trods regeringens beslutning om at nedlukke det meste af Danmark fortsat møde op fysisk i klasselokaler og afholde eksamener i dagene frem mod jul. På billedet ses en gymnasielærer i gang med at undervise en klasse. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
17. dec. 2020 14.18
Lærere på landets gymnasiale uddannelser skal trods regeringens beslutning om at nedlukke det meste af Danmark fortsat møde op fysisk i klasselokaler og afholde eksamener i dagene frem mod jul. Gymnasielærernes Forening melder om bekymrede medlemmer og foreslår, at censorer enten må arbejde virtuelt, eller at eksamenerne helt aflyses.

Onsdag aften tonede statsminister Mette Frederiksen (S) igen frem på tv-skærmen og svingede corona-hammeren.

Regeringen besluttede igen at lukke det meste af Danmark ned i dagene frem mod juleferien og hen over julen på grund af det stigende Covid-19-smittetal.

LÆS OGSÅ: Storcentre og dele af detailhandlen lukker: Se de nye restriktioner her

Mens tusindvis af elever og studerende på landets skoler, ungdomsuddannelser og VUC for længst er blevet sendt hjem, lyder meldingen fra Børne- og Undervisningsministeriet, at både elever, undervisere og censorer fortsat skal møde ind fysisk i klasselokalerne og afholde eksamener frem mod juleferien.

Glemt kodeord