Thomas_Svenne_Langkj__r_leder_Sengel__se_Skole_Karen_Ravn_Folkeskolen
Thomas Svenne Langkjær, leder på Sengeløse Skole, er bekymret for sommerens eksamen Foto: Karen Ravn/Folkeskolen.dk

Tre uger før eksamen:
Hvorfor må vores elever ikke komme i skole?

9. apr. 2021 14.00
I en stribe kommuner øst for Storebælt følger skoleledere og forvaltningsfolk udviklingen i coronasmittetallene, som var det superliga-medaljer, der var på spil. Hvis ikke smittetallene holder sig under 200, må eleverne ikke vende tilbage til skole mandag.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Sengeløse Skoles leder Thomas Langkjær har skrevet til undervisningsministeren på vegne af sine afgangselever - han forstår ikke, at de ikke må komme i skole, fordi smitten er høj i enkelte bydele i Høje-Taastrup Kommune. Det skriver Folkeskolen.dk.

- Vi har jo igennem måneder fået at vide, at det handlede om, hvordan vi håndterede smitten lokalt, og at hvis vi ikke havde smitte, kunne vi få lov at åbne, siger Thomas Svenne Langkjær.

LÆS OGSÅ: Mindst 49 blev syge efter konfirmationsfest: Nu har lærer fået anerkendt corona-arbejdsskade

Han - og i det gælder i øvrigt også Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler - forstår ikke, hvorfor landsbyskoler i områder uden smitte skal holdes lukket, fordi der er store smitteproblemer i bydele andre steder i kommunen.

LÆS OGSÅ: Unikke grafikker og dokumenter: Blot tre sjællandske kommuner har succes med sygefraværet

Thomas Langkjær er ikke spor interesseret i at, at afgangsprøverne skal aflyses. Men efterhånden er han og 9.-klasselærerne på Sengeløse Skole bekymrede, og det samme er deres elever.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk.