kurt_beier-medium_32-medium_32
Billede taget inde fra den slumlejr, de filippinske chauffører boede i hos Kurt Beier A/S i Padborg. Foto: Privat/Fagbladet 3F

Efter afsløringer af slumlejr: Transportgigant trækker Kurt Beier i retten

8. okt 2020, 6:44
Et økonomisk mellemværende med Kurt Beier Transport A/S, får nu speditørkoncernen NTG til at gå rettens vej i både Danmark og Tyskland.

Speditørkoncernen NTG og den tidligere samarbejdspartner Kurt Beier Transport skal mødes i to retssager om parternes økonomiske mellemværende.

Det skriver Fagbladet 3F.

LÆS OGSÅ: Nyt i Kurt Beier-sagen: Vognmand skal forsvare slumlejr i retten

Den første retssag foregår i november i Retten i Kolding, hvor Kurt Beier Transports behandling af filippinske chauffører er af central betydning.

- Vi anser Kurt Beier Transports behandling af chaufførerne som en grov misligholdelse af vores kontrakt, som vi under ingen omstændigheder kan eller vil acceptere, siger Jesper Petersen, Head of Road & Logistics for NTG, der fortsætter:

- Vi ophævede derfor kontrakten - og vi kommer ikke til at samarbejde med Kurt Beier Transport igen, siger Jesper Petersen uden at kunne gå i detaljer om det økonomiske mellemværende.

NTG, der fragter varer i hele verden med lastbil, skib og fly, har i en kommende anden retssag, der foregår i Tyskland, fremsat et erstatningskrav relateret til NTG’s udbetaling af løn til en række af Kurt Beier Transports filippinske chauffører.

- Det er korrekt, at vi i denne sag helt ekstraordinært har valgt at udbetale den manglende løn til en række filippinske chauffører, som Kurt Beier Transport retteligt burde have betalt til chaufførerne, siger Jesper Petersen og fortsætter:

- Vi tager skarpt afstand fra den behandling, som Kurt Beier Transports chauffører blev udsat for. Vi har aldrig og vil aldrig acceptere sådanne handlinger, siger han.

Gruppen af filippinske chauffører blev rekrutteret i Filippinerne og kom over Polen til Kurt Beier Transports lejr i Padborg, hvorefter de blev sendt til Tyskland og Italien for at køre varer med lastbil.

Hele Padborg-sagen kom for dagens lys, da Fagbladet 3F i oktober 2018 afslørede, at der på skift boede op til 200 filippinske og srilankanske lastbilchauffører i Kurt Beier Transports lejr ved Padborg nær grænsen til Tyskland.

Mange boede i beskidte containere med fugt og mug på væggene, andre i kolde lastbilanhængere med plastpresenninger over. De arbejdede mange timer bag lastbilrattet på de europæiske veje til en løn på 15-20 kroner i timen.

Der venter også Kurt Beier Transport en straffesag i Padborg-sagen, og her er der mere end penge på spil. Straffesagen kommer til at køre i Retten i Sønderborg i maj 2021.

Det er i den store sag mod transportfirmaet, der blandt andet er tiltalt for grov økonomisk udnyttelse af de filippinske chauffører, hvor flere chefer risikerer op til seks års fængsel.

Det har i dag ikke været muligt at komme i kontakt med direktøren for Kurt Beier Transport A/S, Karsten Beier, for en kommentar om NTG-retssagerne.