Togpersonale kritiserer DSB efter smitteudbrud:
‘Det er jo ren vanvid’

20200822-112758-L-1920x1079we
Der er utilfredshed over DSBs håndtering af coronasmitte blandt s-togspersonale. Det er ikke godt nok, lyder det fra Jernbanearbejdernes Landsklub. (Arkivfoto) Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
24. dec. 2020 08.00
Flere ansatte i DSB er blevet smittet med coronavirus. Driften opretholdes, og personalet bliver bedt om selv at 'tørre af', lyder kritikken. DSBs ledelse forstår ikke kritikken og fremhæver, at man tydeligt har kommunikeret om, hvem der er smittet og generelt åbne om håndteringen.

'Hvis I skal køre togsæt 26 eller 83, skal I være ekstra grundige og omhyggelige med at spritte af på grund af corona. Ekstra servietter kan hentes i kantinen eller hos forretningsstøtte'.

Sådan lød en besked, der tikkede ind på driftpersonalet hos DSB s-tog den 19. december. Årsagen til beskeden er, at flere blandt DSBs s-togspersonale er blevet smittet med coronavirus. Derfor skal personalet nu vise ekstra forsigtighed for at undgå yderligere smittespredning.

LÆS OGSÅ: Vandt over DSB i sag om ytringsfrihed: 'Det føles som en kæmpe sejr'

Men det er ikke godt nok. Det mener Jernbanearbejdernes Landsklub, som kritiserer DSB for manglende forsigtighed i forbindelse med personalets sikkerhed.

Glemt kodeord