Togføreren Vagn må ikke bære mundbind for DSB:
'Jeg er meget utryg'

Vagnbredformat
Derhjemme tager Vagn Ruhoff Hansen alverdens forholdsregler for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus. Det må han ikke på jobbet. Foto: Privat
TEMA: Corona i Danmark
3. maj 2020 08.00
Det er umuligt for Vagn Ruhoff Hansen at holde to meters afstand, når han tjekker togpassagernes billetter. Togføreren har en hustru i risikogruppen og ønsker derfor at bære mundbind på jobbet. Men det må han ikke for ledelsen, der ønsker et 'ensartet udtryk'.

For nyligt bad en kvinde med tunge kufferter Vagn Ruhoff Hansen, der er togfører hos DSB, om at hjælpe hende ombord på toget. Det ville han gerne. Hun fortalte, at hun var kommet fra Venezuela via Madrid og Frankfurt.

- Så skulle du se en voksen mand hoppe tilbage, fortæller 56-årige Vagn Ruhoff Hansen med henvisning til, at Spanien har været særdeles hårdt ramt af coronavirus.

LÆS OGSÅ: Minister vil give virksomheder penge uden kontrol: Advarer om risiko for mere svindel

Vagn Ruhoff Hansen har været togfører i 15 år og ansat i DSB i 22 år. I de år har han været glad for sit job og har altid følt sig tryg. Men det er han ikke i øjeblikket. Årsagen er, at han ikke må bære mundbind på jobbet. 

Glemt kodeord