e20201207160818221_1000
Næsten to tredjedele af de beskæftigede danskere savner den traditionelle julefrokost på jobbet. Til sammenligning svarer kun 54 procent, at de savner frokostpausen og blot 43 procent svarer, at de savner kaffepausen. Foto: Llustra, DM Akademikerbladet/

To ud af tre savner julefrokosten på jobbet

8. dec. 2020 06.27
Hjemsendte lønmodtagere savner julefrosten mere end kaffe- og frokostpausen med kollegerne. Det viser en ny meningsmåling.

Næsten to tredjedele af de beskæftigede danskere savner den traditionelle julefrokost på jobbet.

Det viser en ny meningsmåling som Gallup har lavet for DM Akademikerbladet.

Her svarer hele 64 procent af de beskæftigede, at de savner julefrokosten i år.

Til sammenligning svarer kun 54 procent, at de savner frokostpausen og blot 43 procent svarer, at de savner kaffepausen.

Erhvervspsykolog Lene Thomsen forstår godt, at mange længes efter en julefrokost. Festen er nemlig udover at være en tradition også et socialt holdepunkt på arbejdspladsen.

- Man skal ikke undervurdere, hvilken forskel det gør for fællesskabet, at man har nogle fælles oplevelser, man kan tale om, siger Lene Thomsen til DM Akademikerbladet.

Erhvervspsykolog Lene Thomsen siger samtidig, at mens de fleste savner julefrokosten, så er der også et mindretal, som er lettede.

- Der er nogen som synes, det er frygteligt. Men lige i år vil mange nok savne julefrokosten, fordi de gerne vil være sammen med andre og have det sjovt. De savner bare at se deres kollegaer, siger hun.

Specialkonsulent Helene Brochmann har selv været hjemsendt stort set siden marts i sit job i ledelsessekretariatet på Det Kongelige Akademi.

- Vi har måttet undvære en lang række arrangementer, som er en del af det normale liv på Akademiet. Selve julefrokosten kunne jeg måske godt undvære et år eller to, men oven i alt det andet, er det lidt hårdt i år siger Helene Brochmann.

Psykolog Lene Thomsen opfordrer alle arbejdspladser og ledere til at holde en eller anden form for julefejring i år trods omstændighederne.

- Det er vigtigt, at arbejdspladserne markerer og påskønner indsatsen. Man behøver jo ikke spise buffet og drikke fadøl. Lav noget andet. Det bliver ikke som det plejer, men det bliver bedre end ingenting, siger Lene Thomsen.

December er en særlig måned, og det bør ledelsen og medarbejderne huske.

- Mange har nisselege, hyggestunder og godter på kontorerne. Det er også væk i år. Spil banko over Zoom eller find en måde, hvor I kan skåle med den samme drink hjemmefra. Kun fantasien sætter grænser, siger erhvervspsykologen til DM Akademikerbladet.