20200808-181636-L-1920x1280we
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

To nye buschauffører smittet i Aarhus

11. aug 2020, 11:40
Yderligere to buschauffører hos Aarhus Sporveje er blevet testet positive for corona-virus, covid-19. I alt er 11 af busselskabets chauffører nu sygemeldt med den frygtede virus.

Udbruddet af corona-virus blandt buschauffører i Aarhus vokser. I går blev der konstateret to nye tilfælde af smitte blandt de 580 chauffører hos Aarhus Sporveje.

Det skriver Fagbladet 3F.

LÆS OGSÅ: Buschauffører utilfredse efter coronaudbrud: Ikke særlig smart

- Jeg har fået en sygemelding fra en chauffør, der har været på ferie, og fra en anden, der i forvejen var sygemeldt. Begge er blevet testet positive for corona-virus, siger Bjarne Larsen, HR- og kvalitetschef hos Aarhus Sporveje til Fagbladet 3F.

- Heldigvis har ingen af de to chauffører kørt bybus i den seneste tid, siger han.

Ifølge Bjarne Larsen har der været 12 tilfælde af covid-19 blandt buschaufførerne hos Aarhus Sporveje, siden corona-pandemien ramte Danmark.

- Tallet kan være højere, men for tiden er 11 sygemeldte, mens en af chaufførerne er blevet raskmeldt igen, siger han.

Torsdag i sidste uge blev 16 chauffører sendt hjem i karantæne, da en af deres kollegaer blev testet positiv for covid-19.

De 16 chauffører skal alle testes for corona-virus efter henholdsvis fire og seks dage.

- Nogle af de 16 chauffører er begyndt af vende tilbage til arbejdet igen. Det må de ifølge sundhedsmyndighederne gerne, hvis deres første test er negativ, og de ikke har nogen symptomer. Men de skal stadig også have taget den anden test efter seks dage, siger Bjarne Larsen til Fagbladet 3F.

I sidste uge indskærpede Aarhus Sporveje over for alle busselskabets chauffører, at de skal blive hjemme, hvis de har symptomer på corona-virus. Og på grund af den store smittestigning i Aarhus har myndighederne givet påbud om at bruge mundbind i blandt andet den kollektive trafik og i bybusserne i Danmarks næststørste by.

Påbuddet om at bruge mundbind gælder også Aarhus Sporvejes chauffører, når de sidder bag rattet i bybusserne.

- Passagererne og chaufførerne skal passe på sig selv og hinanden. Vores chaufførers opgave er at køre busserne. De kan henstille til, at passagerne bruger mundbind. Men hvis en passager ikke gør det, skrider de ikke ind. Kontrollen står andre for, siger Bjarne Larsen.

Trafikselskabet Midttrafik har ifølge Fagbladet 3F’s oplysninger fordoblet antallet af kontrolører, der skal sikre, at påbuddet om mundbind bliver overholdt.

- Og på grund af varmen, nedlukningen visse steder i byen og opfordringerne til folk om at cykle og undgå steder med mange mennesker, er der faktisk ikke så mange med busserne, siger Bjarne Larsen.
- Vores chauffører kører med mundbind. Men så snart, at det ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt for chaufførerne at have dem for munden, må de løfte på dem eller tage dem af, siger han.