Tillidsmand med klar besked til a-kasse-turister:
- Snyltere og nasserøve

Bjarne_Madsen
56-årige Bjarne Madsen er tillidsmand på industrivirksomheden Altuglas i Brønderslev. Foto: Privat
1. sep. 2020 11.41
Bjarne Madsen har tidligere tordnet mod at give dagpenge til folk uden a-kasse-medlemskab, men accepterer modvilligt, at den nye arbejdsfordelingsaftale gør netop det. Til gengæld er han ikke i tvivl om, hvad han vil kalde dem, der melder sig ud igen, når ordningen ophører. Og det er ikke pænt.

Den længe ventede aftale om arbejdsfordeling blev en realitet natten til mandag efter langstrakte trepartsforhandlinger mellem Dansk Arbejdsgiverforening, Fagbevægelsens Hovedorganisation og den socialdemokratiske regering. 

Den nye arbejdsforlingsordning, der er beregnet til at redde op mod 30.000 lønmodtagere fra en fyreseddel ved at dele arbejdet op mellem de ansatte, indeholder et særdeles kontroversielt element. Medarbejdere kan fremover få dagpenge i hjemsendelsesperioden selvom de ikke er forsikrede i en a-kasse.

LÆS OGSÅ: Ny aftale giver ansatte uden a-kasse ret til dagpenge: "Ikke en ren badebillet" 

Netop det forslag har fået forbundsformænd såvel som menige fagforeningsfolk til at se rødt. En af de hårde kritikere var den 56-årige industriarbejder Bjarne Madsen, der er tillidsrepræsentant for de timelønnede på virksomheden Altuglas i Brønderslev.

Glemt kodeord