20201103094312600_1000
Venstres forsvarsordfører, Lars Christian Lilleholt, er indlagt med corona, skriver han på Facebook. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tidligere minister indlagt med corona

3. nov. 2020 09.50
Lars Christian Lilleholt (V) er den seneste i rækken af danske politikere, der er smittet med coronavirus.

Venstres forsvarsordfører, den tidligere klimaminister Lars Christian Lilleholt, er blevet er indlagt med coronavirus på Odense Universitetshospital. Det skriver han på Facebook.

- En coronatest viste, at jeg er smittet med covid-19. Der er stødt en lungebetændelse til.

- Jeg er i gode hænder, omend jeg er noget syg og bliver behandlet med blandt andet Remdesivir. Alle, jeg har været i nær kontakt med de seneste fem dage, opfordres til at lade sig teste. Pas godt på hinanden, skriver han.

Lægemidlet Remdesivir gives intravenøst og var det første lægemiddel, der i et større klinisk studie viste effekt på patienter med covid-19.

Remdesivir nedsatte indlæggelsestiden fra 15 til 11 dage, lød konklusionen på studiet, som også blev udført i Danmark.

Da den fynske politiker blev indlagt mandag aften, havde han trykken for brystet og var meget træt. Derfor frygtede han, at det var en blodprop, siger han til Fyens Stiftstidende fra hospitalet.

En test afslørede dog, at han var coronapositiv.

- Den forbandede sygdom. Jeg ligger og får ilt nu, siger han til det fynske medie.

Lars Christian Lilleholt har en mistanke om, hvem der har smittet ham. Han vil dog ikke komme det nærmere, da han ikke ønsker at hænge nogen ud, lyder det.

Den 55-årige politiker, som var energi-, forsynings- og klimaminister fra 2015 til 2019, er ikke den eneste politiker på Christiansborg, der er ramt af coronavirus.

Mandag aften meddelte socialdemokraten Jeppe Bruus, der også sidder i Folketinget, at han er blevet testet positiv for coronavirus.

- Jeg har her til aften fået et positivt (negativt, da jeg er smittet) svar på en coronatest fra i går, hvor jeg vågnede med feber mv.

- Har været i kontakt med stort set alle, jeg har været til møder med i sidste uge. Er nu isoleret, og håber det er hurtigt overstået. Har det ok, skrev Bruus på Twitter.

Også det konservative folketingsmedlem Egil Hulgaard meddelte mandag, at han er coronasmittet.

Desuden er i alt seks af den socialdemokratiske regeringens ministre gået i selvisolation og skal testes for corona.

Justitsminister Nick Hækkerup skrev mandag, at han var blevet syg og havde symptomer på coronavirus. Han har isoleret sig og afventer svar.

Derudover har fem ministre tirsdag meddelt, at de går i isolation og skal testes, fordi de har deltaget i et møde med en kollega i Folketinget, der er blevet konstateret smittet.

Det gælder beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, miljøminister Lea Wermelin samt fødevare-, fiskeri- og ligestillingsminister Mogens Jensen.

/ritzau/