Tidligere pensionsalder:
Dansk Folkeparti klar til forhandlinger

20181004-104140-L-1920x1277we
Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted (tv.) og partiformand Kristian Thulesen Dahl kan komme til at spille en nøglerolle i pensionsforhandlinger. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
TEMA: Nedslidte danskere
7. jun. 2019 20.00
Før valget mente Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, at det socialdemokratiske forslag om differentieret pensionsalder var dødt. Nu er begge partier klar til forhandlinger.

Både Dansk Folkeparti og Radikale Venstre er klar til forhandlinger om ret til tidligere folkepension for borgere, der kom tidligt på arbejdsmarkedet.

- Nu er valget overstået, og vi afventer Mette Frederiksens udspil, men vi er klar til at forhandle, når der ligger noget konkret, siger beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted (DF).

LÆS OGSÅ: Slagteriarbejder savner pensionssvar: "Optur, hvis de havde lagt noget præcist frem"

I den politiske aftale om en ny seniorpension, som blev indgået før valget af mellem den nu afgående regering, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre – fastslår partierne ellers, at det er "et grundlæggende princip i det danske pensionssystem, at alle i samme årgang har samme efterløns- og folkepensionsalder uanset uddannelse, arbejdsmarkedstilknytning mv”.

Glemt kodeord