Werge
Direktør for de danske biografer, tidligere forbundsformand Lars Werge, er nu kandidat til at komme i Folketinget for Socialdemokratiet i Brønshøj, Husum og Vanløse. Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tidligere journalist-formand valgt som S-kandidat til Folketinget

26. jan. 2021 19.50
Lars Werge, der er direktør for Danske Biografer, vil i Folketinget for Socialdemokratiet.

Lars Werge, der er direktør for brancheorganisationen Danske Biografer, har vundet kampvalget om at blive ny folketingskandidat for Socialdemokratiet i Brønshøj, Husum og Vanløse i København. 

Der var 355 stemmeberettigede organiserede socialdemokrater i kredsen, og af dem deltog 167 i afstemningen.

Lars Werge fik 86 stemmer (51,4 procent), mens modkandidaten, gymnasielærer Jarl Feyling, der sidder i lokaludvalget, fik 78 stemmer (46,7 procent). Tre stemte blankt.

Det skriver Netavisen Pio.
 
Afløser Akdogan

Lars Werge afløser tidligere folketingsmedlem Yildiz Akdogan som kandidat i kredsen. Hun trak sig, efter at hun ikke opnåede genvalg ved folketingsvalget i 2019.

Yildiz Akdogan blev første gang opstillet i 2004 og nåede altså at være opstillet til Folketinget i mere end 15 år. Hun sad Folketinget i to perioder. Første gang fra 2007 til 2011 og igen fra 2014 til 2019.

54-årige Lars Werge er uddannet journalist og har været ansat på blandt andet Ritzau, Berlingske, B.T. og Ekstra Bladet. I 2015 blev han valgt som formand for Dansk Journalistforbund, efter en lang karriere som tillidsmand.

En post han havde frem til 2019. Lars Werge har siden februar 2020 været direktør i brancheorganisationen Danske Biografer. 

Selv om Socialdemokratiet i øjeblikket har gode meningsmålinger, så bliver kampen om også at blive valgt til Folketinget i Københavns Storkreds hård.

Socialdemokratiet fik valgt tre mandater ved sidste valg, undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og Lars Aslan Rasmussen.

Derudover er udenrigsminister Jeppe Kofod også blevet stillet op i København Storkreds, i Anker Jørgensens gamle kreds på Vesterbro.