20140313-080610-L-1920x1280we
Dantaxi er med op imod 2.000 taxier det største taxiselskab i Region Hovedstaden og i Danmark og udfører taxikørsel i over 60 kommuner. Arkivfoto. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

2.000 ansatte får særlig corona-beskyttelse: 'Bedre sent end aldrig'

25. maj 2020, 15:58
Danmarks største taxiselskab monterer en plexiglasrude mellem forsæde og bagsæde i knap 2.000 taxier for at beskytte chauffører og passagerer mod corona-smitte.

Knap 2.000 taxier i taxiselskabet Dantaxi - halvdelen af alle taxi’er i Danmark - får nu monteret afskærmning mellem passager og chauffør, og afskærmningen er på plads senest 2. juni. Det skriver Fagbladet 3F.

Ifølge Dantaxis kommercielle direktør, Vibeke Wolfsberg, fordi mere normale forhold i branchen næppe indfinder sig foreløbig, og at fokus i en længere periode vil være på tryghed:

- Taxiselskaberne har siden krisens start ligget noget nær underdrejet, og da det så værst ud, var tre ud af fire taxiture forsvundet. Vi vurderer, at der i tiden fremover vil være fokus på tryghed på hele persontransportområdet. For taxichaufføren betyder tiltagene, at der skal indarbejdes nye rutiner, og at den daglige kontakt med kunderne ikke bliver helt som før, pointerer Vibeke Wolfsberg.

Vicedirektør i vognmændenes brancheforening Dansk PersonTransport Trine Wollenberg påpeger, at afskærmningen kan få en positiv indvirkning på antallet af taxiture:

- I takt med at Danmark åbner, vil folk igen have et transportbehov. Vi ved fra udenlandske erfaringer, at folk i højere grad vil efterspørge en individuel form for transport, hvor taxien er oplagt at anvende. Derfor er det vigtigt, at folk trygt kan vælge taxien til, siger Trine Wollenberg.

Taxierne får også fastmonteret håndsprit, ligesom der stilles udvidede krav til rengøring og afspritning af alle kontaktflader i og uden på taxien, oplyser Dantaxi.

Dantaxi er med op imod 2.000 taxier det største taxiselskab i Region Hovedstaden og i Danmark og udfører taxikørsel i over 60 kommuner.

Bo Weye Hansen, faglig medarbejder på taxiområdet hos 3F Københavns Chauffører, synes, at det er godt, at der nu opsættes afskærmning, der beskytter mod corona.

- Men det er også på høje tid - bedre sent end aldrig. Taxichauffører er en udsat gruppe, når det gælder corona-smitte. Corona-krisen har varet længe, og nogle chauffører har jo været nødt til at sætte sig i taxien på trods af risiko for corona-smitte, siger han.