20191025-173635-L-1920x1920we
- I mine øjne er det et udtryk for, at vi i Danmark under hinanden et værdigt seniorliv. Det viser, at mange - som jeg - ser retfærdigheden i, at mennesker, der har knoklet i mange, mange år, får en ret til at trække sig tilbage, før deres krop står af, siger forbundsformand i 3F, Per Christensen. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Flertal af danskerne: Giv ret til tidlig pension

9. jul 2020, 06:56
69 procent mener, at lønmodtagerne skal have ret til tidligere pension, hvis de har været 40-42 år på arbejdsmarkedet, viser Analyse Danmark undersøgelse for 3F.

- Skal lønmodtagere, efter din mening, have ret til pension, når de har været 40-42 år på arbejdsmarkedet?

Det spørgsmål har Analyse Danmark fra den 24. til 30 juni 2020 stillet til et repræsentativt udsnit af den danske befolkning. 69 procent svarede ja, 12 procent svarede nej og 19 procent svarede ved ikke, skriver Frederiksborg Amts Avis torsdag.

LÆS OGSÅ: Sosu'er og sygeplejersker slår alarm: Vi er slidt ned

Det er fagforbundet 3F, der sparker undersøgelsen ud i sommervejret som optakt til, at regeringen i det ny folketingsår vil forsøge at opfylde sit valgløfte om ret til tidlig pension for dem, som har været længe på arbejdsmarkedet.

- I mine øjne er det et udtryk for, at vi i Danmark under hinanden et værdigt seniorliv. Det viser, at mange - som jeg - ser retfærdigheden i, at mennesker, der har knoklet i mange, mange år, får en ret til at trække sig tilbage, før deres krop står af, siger forbundsformand i 3F, Per Christensen.

Han mener, at ideen om den 70-årige tagdækker, den 71-årige stuepige og den 72-årige murer kun eksisterer på regnearkene.

- Det ved mange almindelige danskere godt. Men det går alligevel den vej, fordi pensionsalderen stiger, siger han.

Venstre har på forhånd meldt ud, at partiet ikke er med på retten til tidlig pension.

- Venstre mener, at det er dybt uansvarligt, at Socialdemokratiet i den største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig, vil genindføre en dyr efterlønsordning, hvor man trækker raske mennesker ud af arbejdsmarkedet og sender regningen til danskerne, siger partiets beskæftigelsesordfører Hans Andersen.