Sygeplejerskernes enorme forventninger stiller Grete Christensen i en vanskelig position

20210215-091500-L-1920x1280we
Sygeplejerskernes formand Grete Christensen er også formand for Sundhedskartellet. Det er en paraply, der dækker otte forbund i sundhedssektoren. Knap tre fjerdedele af de godt 91.000 medlemmer er sygeplejersker. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
TEMA: OK21
19. feb. 2021 06.45
Optakt: De offentlige overenskomstforhandlinger nærmer sig målstregen. Fredag indledes de afsluttende forhandlinger i regionerne, hvor Sundhedskartellet og specielt sygeplejerskerne forlanger belønning for coronaindsatsen. Men det bliver særdeles vanskeligt, påpeger to eksperter. Ifølge dem indtager sygeplejerskernes formand Grete Christensen en vanskelig hovedrolle ved weekendens forhandlinger.

De offentlige overenskomstforhandlinger snerper til. Tilbage er alene de måske sprængfarlige forhandlinger for omkring 200.000 ansatte i Sundhedskartellet. Spotlyset er specielt rettet mod sygeplejerskerne, der med covid-19 som bagtæppe kræver meget mere end et tak. Der skal klingende mønt i lønningsposen. 

LÆS OGSÅ: Test din viden om OK21

Det seneste år har de hvide kitler knoklet sig til heltinderoller, ikke mindst fordi de samtidig har sat deres egen sundhed på spil. Og nu mener de, at tiden er kommet til at belønne den ekstraordinære indsats. Det er med den trumf i baghånden, at de regionsansattes forhandlere som det sidste trin i en tretrinsraket skal forhandle OK21.   

Tårnhøje forventninger blandt sygeplejersker 

Glemt kodeord