Sygeplejerske angrebet af coronaskeptikere:
'Jeg ved, hvor hun bor - vi finder hende'

20190909-152117-A-1920x1281we
Arkivbillede. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
22. dec. 2020 16.15
En sygeplejerskes Facebook-opslag om belastede kolleger og en opfordring om at passe på hinanden, antændte en storm af corona-skeptikere, der vil 'opspore hende og stille hende til ansvar'. Skræmmende og dybt uacceptabelt, lyder det fra DSR, der opfordrer til at politianmelde trusler.

Der er pres på hospitalerne og sundhedspersonalet. Derfor er det vigtigt, at man gør en indsats for at efterleve myndighedernes anbefalinger og begrænse smitten med coronavirus.

Så uskyldigt var budskabet i et Facebook-opslag, der udløste en lavine af ubehagelige henvendelser til en sygeplejerske på Gentofte Hospital. 

Bag de mange kommentarer, hvoraf flere kan opfattes truende, står en gruppe af konspirationsteoretikere og coronaskeptikere, der mener at regeringen, sundhedspersonale og journalister lyver om, hvorvidt corona er farligt eller overhovedet eksisterer. 

- Det starter med, at de vil have beviser på, at der flere COVID-patienter indlagt for tiden og så udvikler det sig til, at man skal opspore hende og finde ud af, hvor hun bor, så man kan stille hende til ansvar, fortæller Kristina Robins, formand for Dansk Sygeplejeråd i hovedstaden,

Glemt kodeord