Formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen er bekymret over manglen på værnemidler. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sygeplejeråd kimes ned: Værnemidler er en mangelvare

13. apr, 16:41
Dansk Sygeplejeråd oplever et stigende antal henvendelser fra medlemmer, som er bekymret over manglen på værnemidler på jobbet.

Mandag oplyste en britisk fagforening, at sygeplejersker og andet sundhedspersonale fremover kan nægte at behandle patienter, som er smittede med corona-virus, hvis der ikke er værnemidler til rådighed.

Og herhjemme får Dansk Sygeplejeråd flere og flere henvendelser fra bekymrede medlemmer på grund af manglen på værnemidler, skriver eb.dk

LÆS OGSÅ: Sygeplejerske om droppet aftale - "Det er bare ikke fair"

Det forklarer formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen. 

- Der er flere, der har spurgt: 'kan jeg nægte at passe en patient', og hvis patienten er i livsfare er det jo rigtig svært, siger hun til eb.dk og tilføjer:

- Vi har indtil videre opfordret dem til at tale med ledelsen, hvis de ikke er trygge, men vi er dagligt i kontakt med myndighederne, de forskellige styrelser og ministeriet for at sikre, at vi har de nødvendige retningslinjer og værnemidler.

Tidligere har KL været på banen med en udmelding om, at der er mangel på værnemidler i Danmark. 

- Der er mangel på værnemidler, og det er noget, som man kan mærke derude, sagde direktør i Kommunernes Landsforening Christian Harløf på et pressemøde 3. april.

Ved samme pressemøde slog Grete Christensen fast, at hendes medlemmer i nogle tilfælde oplever at blive sendt på job uden værnemidler. 

LÆS OGSÅ: Kommentator - Lars Løkke udstiller Ellemann-Jensen