20201106143319343_1000
Sverige har sammenlignet med de andre lande i Norden været hårdere ramt af coronarelaterede dødsfald målt på antallet af indbyggere. (Arkivfoto) Foto: Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix

Sverige registrerer rekordmange nye smittetilfælde

6. nov. 2020 16.00
Der er registreret 4697 nye smittetilfælde i Sverige. Det er rekord og kan hænge sammen med mange flere test.

Det seneste døgn har Sverige registreret 4697 nye tilfælde med coronasmitte.

Det er det højeste antal på et døgn under hele pandemien. Det skriver Reuters fredag med henvisning til tal fra de svenske sundhedsmyndigheder.

Med de seneste smittetilfælde er nu sammenlægt 146.461 personer i Sverige blevet bekræftet smittet med virusset. Det skriver svenske TT.

Ifølge myndighederne er der en sandsynlighed for, at der i løbet af foråret kan have været mange flere smittede end den nuværende rekord.

Men fordi der dengang ikke blev testet lige så meget, som der bliver gjort nu, var der formentlig en del test, der ikke blev registreret af myndighederne.

Også i Danmark er man begyndt at teste mere end tidligere på året.

Faktisk er der i den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut kommet svar på rekordhøje 88.080 prøver.

I det rekordhøje antal prøver er der registreret 1427 positive test. Det er det højeste antal, der nogensinde er registreret på et døgn i Danmark.

I Sverige er der hen over det seneste døgn registreret 20 nye coronarelaterede dødsfald. Dermed er der i alt registreret 6022 tilfælde i Sverige, hvor en person er død med virusset i kroppen.

Ifølge Reuters er antallet af coronarelaterede dødsfald målt på antallet af indbyggere flere gange højere i Sverige end i de andre nordiske lande.

Tal fra den internationale statistikbank Statista viser også, at der i Sverige har været cirka 584 dødsfald for hver en million indbyggere.

Til sammenligning ligger dødeligheden i Danmark på cirka 126 per en million indbyggere.

Der er dog flere europæiske lande, der overgår dødeligheden i Sverige. Det gælder blandt andet Spanien og Storbritannien, skriver Reuters.

/ritzau/