20201111100306528_1000
Magnus Heunicke (S), der er sundheds- og ældreminister, går atter i selvisolation og skal coronatestes, efter at en person i ministerens husstand er konstateret smittet. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Heunicke går i selvisolation

11. nov. 2020 11.14
Sundhedsminister Magnus Heunicke går igen i selvisolation efter smitte i egen husstand, oplyser ministerium.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) går i selvisolation og vil lade sig teste for coronavirus.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet onsdag i en mail til Ritzau.

Isolation og planen om en coronatest kommer, efter at en person i ministerens husstand er bekræftet smittet med virusset.

Magnus Heunicke er gift med Nina Groes, der tidligere har været direktør for videnscentret Kvinfo, men som i dag sidder i spidsen for organisationen Divers. Sammen har de to døtre.

Det fremgår ikke, om Heunicke oplever nogen symptomer på sygdommen covid-19, som man får af coronavirus.

Heunicke skulle efter planen have deltaget i spørgetiden onsdag eftermiddag i Folketingssalen, hvor medlemmer af Folketinget kan stille ministrene spørgsmål.

På dagens program er der 13 spørgsmål til sundheds- og ældreministeren, og langt størstedelen relaterer sig til coronaepidemien. Det ventes ikke, at ministeren onsdag kan besvare disse spørgsmål på grund af selvisolationen.

Det er anden gang, at Heunicke går i selvisolation.

Første gang var for omkring en uge siden, hvor han og en række andre ministre rykkede hjem, efter at det kom frem, at justitsminister Nick Hækkerup (S) var bekræftet smittet med coronavirus.

Ministrene havde kort forinden deltaget i et møde med Hækkerup.

Sundhedsministeren fortalte dengang, at han ingen symptomer havde på coronavirus, og da han blev coronatestet, var svaret negativt.

Onsdag i sidste uge kom det frem, at i alt 13 af regeringens 20 ministre - heriblandt altså statsminister Mette Frederiksen (S) - havde selvisoleret sig, fordi de har været i kontakt med en smittet person.

Indtil videre er Nick Hækkerup den eneste minister, som er blevet bekræftet smittet med coronavirus.

Han oplyste i sidste uge, at han havde symptomer såsom feber og heste, men at han ellers havde det godt og var ved godt mod.

/ritzau/