Slumlejr:
Tidligere partner skal betale millioner til Kurt Beier Transport

Slumlejr_Padborg
Foto: 3F / Arkivfoto
14. dec. 2020 16.45
Speditørfirmaet NTG skal betale millionregning til Kurt Beier Transport, selvom selskabet havde ret til at opsige kontrakt efter slumlejr-skandale.

Retten i Kolding har mandag formiddag afsagt dom i en kompliceret sag, hvor speditørkoncernen NTG i Padborg og den tidligere samarbejdspartner Kurt Beier Transport A/S kæmpede om at slippe for en millionregning.

Dommen faldt ud til Kurt Beier Transports fordel, idet NTG blev dømt til at betale 2.095.050,38 kroner.

Det skriver Fagbladet 3F.

Omdrejningspunktet i sagen er Kurt Beier Transports behandling af filippinske chauffører, der levede kummerligt i en slumlejr på firmaets område i Padborg og sad mange timer i træk bag lastbilrattet.

NTG mener, at Kurt Beier Transports behandling af chaufførerne var en så grov misligholdelse af de to samarbejdspartneres kontrakt, at det berettigede til en opsigelse og til at stoppe betalinger for kørsel med varer i Europa, der allerede var udført.

Det skete i slutningen af november 2018, efter at slumlejrsagen kom frem i medierne. Sagen skabte et stort pres fra mange af NTG’s kunder, der protesterede over NTG’s samarbejde med Kurt Beier Transport.

Manglede 50 lastbiler

Opsigelsen betød, at NTG fra den ene dag til anden manglede 50 lastbiler fra Kurt Beier Transport til at køre gods for kunder i Europa, og det har NTG opgjort til et tab på godt to millioner kroner, som de krævede, at Kurt Beier Transport dækkede.

Det fremgår af domsudskriftet, at NTG’s kunder forholdt sig til alle artikler om Kurt Beier, som kom frem i pressen:.

- De var tæt på at miste mange kunder på grund af det. Nogle af de store kunder ville ikke havde det, og kunderne truede med at opsige samarbejdet med dem. Forholdene for lastbilchaufførerne hos Kurt Beier var også nyt for dem. De var rystede over forholdene.

- I begyndelsen af november forsøgte de at fortsætte med Kurt Beier, men presset fra deres kunder blev efterhånden så stort, at de var nødt til at reagere på det. De tog afstand fra forholdene overfor chaufførerne, står der i domsudskriftet.

Hele Padborg-sagen kom for dagens lys, da Fagbladet 3F i oktober 2018 afslørede, at der på skift boede op til 200 filippinske og srilankanske lastbilchauffører i Kurt Beier Transport A/S’s slumlejr ved Padborg nær grænsen til Tyskland.

Mange boede i beskidte containere med fugt og mug på væggene, andre i kolde lastbilanhængere med plastpresenninger over. De arbejdede mange timer bag lastbilrattet på de europæiske veje til en løn på 15-20 kroner i timen og blev behandlet dårligt.