Stort smitteudbrud på dansk arbejdsplads:
Over 100 sendt hjem

20131230-072749-L-1920x1279we
I alt er over 100 ud af natholdets 240 medarbejdere lige nu ude af fabrikken på grund af smitteudbruddet. (Arkivfoto) Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
26. apr. 2021 08.15
En stor del af natholdet hos Vestas i Ringkøbing er sendt hjem.

Over 100 ansatte hos Vestas i Ringkøbing er sendt hjem på grund af coronasmitte. Det skriver TV Midtvest.

25 medarbejdere i produktionen har været smittet med coronavirus siden 13. april. Derudover er yderligere 80 sendt hjem, da de regnes for nære kontakter til de smittede, som alle arbejder på natholdet.

LÆS OGSÅ: SAS i krig med fagforening: 'Det kan kun opfattes som en trussel'

- Jeg kan ikke sidde og sige, at der ikke er nogen af de smittede, der er opstået på fabrikken, når vi har 25 smittede inden for halvanden uge. Rent statistisk vil jeg påstå, at noget af det er sket på fabrikken. Men det er ikke startet på fabrikken, kan jeg sige, siger produktionsdirektør Tommy Rahbek Nielsen til TV Midtvest.

Vestas lyntestede alle medarbejdere systematisk indtil før påske, men stoppede herefter de ugentlige test på grund af lave smittetal. Kort efter det første smittetilfælde blev fundet den 13. april, startede man dog igen med at teste alle medarbejdere.

I alt er over 100 ud af natholdets 240 medarbejdere lige nu ude af fabrikken på grund af smitteudbruddet. Alligevel forsøger den danske vindmøllegigant at holde gang i produktionen. Det vil dog komme til at koste virksomheden dyrt, at den nu kører på lavere blus end normalt, fastslår Tommy Rahbek Nielsen.