Jonstruplejren_Martin_Sylvest_Ritzau_Scanpix
59 vikarer fik i december konstateret COVID-19 i Jonstruplejren ved Ballerup, hvor Rigspolitiet aktuelt har ca. 400 vikarer til smitteopsporing tilknyttet. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Støttepartier siger stop:
Staten hyrer 225 nye coronavikarer uden ret til løn under sygdom

19. jan. 2021 17.01

Når Rigspolitiet over den næste tid sætter yderligere 225 vikarer til at ringe smittede og deres nærkontakter op, bliver det uden løn, hvis de bliver syge. Sådan er vilkårene nemlig for de vikarer, staten bruger i sin coronaindsats.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, som har bedt Rigspolitiet om 225 flere operatører til smitteopsporingen, og også denne gang vil man benytte sig af vikaransættelser. Det oplyser de to myndigheder til Altinget.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har ingen kommentarer til vilkårene for coronavikarerne i Rigspolitiet, men fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen (S) medgiver, at der er udfordringer med arbejdsvilkårene for de vikarer, som staten bruger i sin coronahåndtering:

"Jeg kan sagtens se udfordringerne her, og derfor er vi i regeringen også åbne over for at finde en holdbar løsning," skriver Dan Jørgensen i et skriftligt svar til Altinget.

LÆS OGSÅ: HK Stat til arbejdsgiver: Lad os finde løsninger på vikarproblemer sammen

Han oplyser, at en ændring af vikarernes vilkår i Erhvervsstyrelsen, hvor vikarerne vejleder virksomheder om hjælpepakker, kræver en inddragelse af Dansk Erhverv og HK, der står bag den overenskomst, vikarerne er dækket af hos vikarbureauet Moment.

LÆS OGSÅ: Ny epidemilov: Arbejdspladser kan tvinges til at sende medarbejdere i tvangsisolation

"På den baggrund er jeg også glad for, at der nu er blevet sat et møde op mellem Erhvervsstyrelsen, Medarbejder- og Kompetencestyrelsen og de relevante parter," skriver ministeren.