Støjberg er helt uenig i Ellemann-udmelding om rigsret

Inger_St__jberg
Inger Støjberg er overrasket over sin partiformands udmelding, skriver hun på Facebook. - Jeg vidste ikke, han havde lavet interviewet (i JP, red.), og jeg er helt uenig, skriver hun. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix (arkiv)
28. dec. 2020 11.58
Inger Støjberg var ikke klar over, at hendes formand havde lavet interview, hvor han åbner op for rigsretssag.

Venstres næstformand, Inger Støjberg, er "meget overrasket" over, at V-formand Jakob Ellemann-Jensen i et interview med Jyllands-Posten og i et opslag på Facebook har åbnet for, at Venstre kan ende med at støtte en rigsretssag mod hende.

Det skriver hun i et opslag på Facebook.

- Mange spørger mig i dag om, hvordan jeg ser på, at min egen formand, Jakob Ellemann, på forsiden af Jyllands-Posten i dag 'inviterer' mig til at blive stillet for en rigsret i barnebrudssagen.

- Mit svar kan sådan set skrives meget kort: Jeg er meget overrasket. Jeg vidste ikke, han havde lavet interviewet, og jeg er helt uenig, skriver hun.

LÆS OGSÅ: Kommentator: Ellemann har ikke kontrol over Venstre

Sagen handler om ulovlig adskillelse af unge asylpar i 2016, da Inger Støjberg var udlændinge- og integrationsminister.

Hun anklages for ulovlig administration og for senere at vildlede Folketinget i sin tid som minister.

Jakob Ellemann-Jensen har nu fået læst beretningen grundigt med hjælp fra eksterne jurister, skriver han på Facebook.

Formanden ser to veje:

- Enten kommer der en klar konklusion fra advokatvurderingen, som fører til, at Folketinget klart tilkendegiver, at der ikke er bund i delberetningens konklusioner om instruksen.

- Eller også må der gennemføres en rigsretssag, hvor spørgsmålet om ulovlig administration afgøres én gang for alle, så Venstre og Inger kan blive frikendt.

På Facebook skriver formanden, at han godt mener, at Inger Støjberg kan fortsætte som næstformand for Venstre, imens sagen kører, men at det ikke er hans beslutning.

LÆS OGSÅ: Ellemann er klar til at støtte rigsretssag mod sin næstformand

/ritzau/