Politiet på arbejde ved den byggeplads på Scandiagade, hvor stilladset blev væltet. Foto: Thomas Sjørup / Scanpix

3F om byggeplads hvor stillads blev væltet: "Det sejler fuldstændigt"

29. dec 2019
3F BJMF har varslet sympatikonflikt mod flere firmaer på den københavnske byggeplads, hvor der søndag blev væltet et stillads.

Tidligt søndag blev et stillads væltet på Scandiagade i Københavns Sydhavnskvarter, og Mikael Iversen, ejer af firmaet FM Stilladsservice, som har sat stilladset op, var hurtig til at kalde handlingen for hærværk.

- Der har altså været nogen inde og lave hærværk og vælte det her stillads. Hvem det er, ved jeg ikke. Men jeg er sikker på, at det har været nogle stilladsarbejdere, siger FM Stilladsservices ejer, Mikael Iversen.

Senere lød det fra Thomas Strømsholt, formand for Stilladsarbejdernes Landsklub, at stilladset ikke var involveret i faglige konflikter, og at arbejdet med at sætte stilladset op var udført af 'organiserede kolleger'. 

Dokumentation for underbetaling

Ifølge fagforeningen 3F gælder samme ordnede forhold dog ikke på den byggeplads, som stilladset er opført på. 

Rasmus Bach Kreutzmann, faglig sekretær i Bygge-, Jord og Miljøarbejdernes Fagforening (BJMF), fortæller til A4 Arbejdsliv, at 3F har varslet sympatikonflikt mod to af firmaerne på byggepladsen, mens et tredje konfliktvarsel er på vej. 

- Samtidig har vi dokumentation for, at flere af de udenlandske ansatte bliver udsat for grov underbetaling, fortæller Rasmus Bach Kreutzmann. 

- Derudover ved vi, at politiet har anholdt ulovlig arbejdskraft på pladsen, og i det hele taget vidner det jo om en byggeplads, der sejler fuldstændigt, uddyber han. 

Undrer ikke 

Rasmus Bach Kreutzmann understreger overfor A4 Arbejdsliv, at BJMF heller ikke er involveret i faglige tvister omkring det stillads, der blev væltet i morges. 

- Men det undrer mig ikke vildt meget, at sådan noget kan ske på en byggeplads, hvor der generelt er så lidt styr på tingene, fortæller den faglige sekretær.