Mette Frederiksen er 'som statsminister frustreret' - alligevel er hun ikke klar til sagsanlæg

20210109-171504-L-1920x1280we
Statsminister Mette Frederiksen (S) siger efter EU-topmøde, at EU-landene er enige om at arbejde videre med dansk forslag om at distribuere vacciner, før de er endeligt godkendt. De skal dog først tages i anvendelse, når EU har godkendt dem, understreger hun, men formålet er at spare tid. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
22. jan. 2021 09.03
EU-landene vil ifølge statsministeren arbejde videre med forslag om at distribuere vacciner før godkendelse.

Danmark får ikke det aftalte antal vacciner fra producenterne Pfizer og BioNTech, mener statsminister Mette Frederiksen (S).

Men hun mener ikke, at Danmark umiddelbart skal gøre indsigelse eller lægge sag an, som Italien har sagt, at landet vil gøre.

Statsministeren udelukker ikke det sidste, men hun prioriterer et tæt samarbejde med producenten af den vaccine, der aktuelt er den mest anvendte i Danmark.

- Jeg vil ikke afvise nogle skridt. Men det vigtigste lige nu er at have en meget intens dialog med Pfizer om, hvordan vi sikrer, at der bliver sat skub i leverancerne. Vi er så afhængige af Pfizer lige nu, og det er i øvrigt en rigtig god vaccine, de har udviklet, ser det ud til, siger Mette Frederiksen efter et EU-topmøde om corona.

Glemt kodeord