Statsansatte lånes ud til corona-pressede ministerier

20201209-121034-L-1920x1280we
Både jurister, generalister, kommunikationsfolk og datamedarbejdere har ind til videre sagt ja til at hjælpe i de arbejdspressede ministerier. (Arkivfoto) Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
8. mar. 2021 06.39
Covid-19 har skabt så stort et arbejdspres i nogle ministerier, at de har måtte låne ansatte. 96 er blevet midlertidigt udlånt.

Ansatte i landets ministerier bliver tilbudt at skifte job i tre måneder, så de kan hjælpe et af de ministerier som er spidsbelastede på grund af covid-19 håndteringen. Det skriver DM Akademikerbladet.

Tilbuddet er frivilligt og forvaltes via en jobbank i Finansministeriet. Ind til videre er knap 100 ansatte blevet udlånt, fortæller kontorchef i Finansministeriet Trine Elmelund Christensen.

- På grund af covid-19 har flere ministerier stået med et akut behov for ekstra hjælp. De har pludselig skulle håndtere nogle arbejdsopgaver, de aldrig før har haft. Derfor fandt vi i Finansministeriet på at lave en covid-19 jobbank, så man hurtigt i en tidsbegrænset periode kan få kompetent og effektiv arbejdskraft fra andre ansatte på Slotsholmen, siger Trine Elmelund Christensen til DM Akademikerbladet.

Stort set alle ministerier på tværs af Slotsholmen er involveret i jobbanken og har enten bidraget med udlån af eller modtaget medarbejdere i indlån.
De ministerier, der har haft brug for indlån af medarbejdere, er Sundhedsministeriet, Justitsministeriet, Kulturministeriet, Udenrigsministeriet og Erhvervsministeriet samt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Jobbanken startede i september og kører i runder af tre måneder. Ind til videre har 96 ansatte valgt at blive lånt ud fordelt på tre runder.
Ved sidste runde var efterspørgslen på ekstra arbejdskraft så stor, at jobbanken ikke kunne dække efterspørgslen i alle ministerier, forklarer Trine Elmelund Christensen.

- Vi har bedst muligt forsøgt at matche, hvilke kompetencer der er brug for i ministerierne, med de ansatte der frivilligt har meldt sig. Når det er nødvendigt, prioriterer vi også, hvor der er mest akut brug for hjælp.

I Finansministeriet er de tilfredse med opbakningen til jobbanken. Både jurister, generalister, kommunikationsfolk og datamedarbejdere har ind til videre sagt ja til at hjælpe i de arbejdspressede ministerier.

Trine Elmelund Christensen kan derfor godt forestille sig, at jobbanken potentielt kan blive et redskab på Slotsholmen.

- Vi er fortsat i gang med at høste erfaringer fra ordningen, men generelt får vi god feedback. Med tanke på de læringsmuligheder, som jobbanken tilbyder, kan jeg sagtens forestille mig, at det på sigt kunne blive til et fast tilbud. Men der er en række ting, som vi skal udbore først, og så skal der selvfølgelig være et behov og en efterspørgsel post corona.

Joan Pedersen valgte selv i september at skifte fra sit faste job som fuldmægtig i Finansministeriet ud med en midlertidig stilling i Kulturministeriets Corona-beredskab.

Hun havde aldrig før arbejdet med kultur, men hjalp nu med den akutte dag til dag håndtering af hjælpepakker og retningslinjer for kulturinstitutionerne.

- Det var som at starte i nyt job, men på speed. Fra dag et blev vi sat sammen i en slags task force, og så var det bare at gå i gang med at arbejde, fortæller Joan Pedersen der blandt andet hjalp med at forhandle hjælpepakker og lave genåbning- og nedlukningsplaner på kulturområdet.