Mere end 2.000 sosu'er støtter sygeplejerskers lønkamp:
Vi bliver nødt til at stå sammen

20210907-082520-L-1920x1280we
sygeplejersker fortsatte i denne uge med at strejke foran Rigshospitalet.
10. sep. 2021 13.15
På blot tre dage har mere end 2000 social- og sundhedsmedarbejdere samlet sig i en Facebook-gruppe for at støtte sygeplejerskernes kamp for bedre arbejdsvilkår.

Der blev officielt sat en stopper for sygeplejerskernes strejke i slutningen af august, da regeringen afsluttede den historisk lange konflikt med et indgreb.

Alligevel har flere sygeplejersker siden nedlagt arbejdet i kortere perioder på hospitaler landet over, og tidligere på ugen tog Danske Regioner så konsekvensen ved at indgive et klageskrift til Arbejdsretten.

Torsdag eftermiddag pålagde retten sygeplejerskerne at genoptage arbejdet og holde det normaliseret. Alligevel er det langt fra sikkert, at det vil få alle sygeplejersker til at makke ret.

- Vi har tænkt os at fortsætte. Problemet er ikke forsvundet, bare fordi regeringen har lavet et indgreb. Vi bliver ved med at nedlægge arbejdet, indtil problemerne bliver håndteret, sagde Luca Pristed, der er talsmand for en gruppe sygeplejersker, der har nedlagt arbejdet i denne uge, til Ritzau

Glemt kodeord