Mor, der mistede sin søn, er lettet over bred politisk opbakning til sorgorlov

Pernillesorg__2_-medium_32
Pernille Møller Jensens 15-årige søn Lasse var indlagt med leukæmi, før han døde af en sjælden sygdom (HLH). Foto: Privatfoto
10. jun. 2020 17.30
Forældre, der mister et barn, kan med stor sandsynlighed se frem til at få bedre vilkår. Det glæder Pernille Møller Jensen, der selv har mistet sin søn.

Pernille Møller Jensen fra Hedensted stillede sidste efterår et borgerforslag, efter hun mistede sin 15-årige søn Lasse.

Forslaget går på, at forældre, der mister et barn mellem 0 og 18 år, som minimum bør have ret til et halvt års sorgorlov, uden at man skal til møde med en socialrådgiver eller møde op på jobcenteret.

Tirsdag eftermiddag var forslaget til debat i Folketinget. Her var der stor opbakning fra politikere fra både højre og venstre side af Folketinget til at ændre de nuværende regler, hvor forældre, der mister et barn over 7 måneder, ikke har ret til sorgorlov. I dag er det kun, hvis dit barn er dødfødt, eller du mister et barn op til syv måneder efter fødslen, at du får ret til 14 ugers sorgorlov med barselsdagpenge.

LÆS OGSÅ: Pernille mistede sin 15-årige søn: 'Et chok, du aldrig kan forberede dig på'

Glemt kodeord