20121107-131515-7-1920x1280we
- Man ansætter altid skolelærere i maj, men hvorfor der nu er et behov for flere skolelærer-annoncer end tidligere, ved jeg ikke, siger Kaare Danielsen, der er adm. direktør i Jobindex. (Arkivfoto) Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Jeppe Vejlø/Ritzau Scanpix

Rekordstor søgning efter pædagoger og skolelærere:
Kan ikke forklare hvorfor

7. jun. 2021 08.09
Antallet af jobopslag inden for den offentlige sektor på Jobindex har aldrig været højere end nu.

Der søges efter rekordmange lærere, pædagoger og andre offentligt ansatte på Jobindex lige nu. Faktisk har antallet af jobopslag inden for den offentlige sektor på Danmarks største jobportal aldrig været højere end nu.

Det skriver Finans.

LÆS OGSÅ: Flere indvandrere og efterkommere får en uddannelse

I maj blev der slået 9.604 jobopslag op inden for det offentlige. Det er 800 flere end i april og hele 3.200 flere end samme måned i 2020 og 2019, og dermed det højeste niveau, Jobindex nogensinde har set, fortæller adm. direktør Kaare Danielsen til Finans. Men direktøren har svært ved at forklare den store søgning, der er lige nu. For mens det giver mening, at genåbningen af Danmark giver stor efterspørgsel på medarbejdere på for eksempelvis hoteller og restauranter, så kan den samme logik ikke forklare stigningen inden for det offentlige, mener han.

- Man ansætter altid skolelærere i maj, men hvorfor der nu er et behov for flere skolelærer-annoncer end tidligere, ved jeg ikke. Der er mig bekendt ikke blevet flere skoler eller flere børn, siger Kaare Danielsen til Finans. Han peger i stedet på, at den store jagt på nye medarbejdere kan skabe en rotationseffekt på arbejdsmarkedet.