Social- og sundhedspersonale hårdt ramt af covid-19

Sygehus_intensivplads_Bispebjerg___lafur_Steinar_Gestsson_Ritzau_Scanpix
Social- og sundhedsansatte er som faggruppe hårdt ramt af corona - syv procent har eller har haft corona. Foto: ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
12. apr. 2021 13.56
Jobcentrene modtager i stigende grad sygemeldinger fra sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter. De er blandt de hårdest ramte af covid-19 under corona.

Denne artikel er oprindeligt bragt på NB Beskæftigelse.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Sundhedsmedarbejdere er blandt de hårdest ramte af sygdom under corona, viser flere opgørelser. Den seneste brancheopdeling fra Statens Seruminstitut (SSI) viser, at syv procent af de godt 480.000 ansatte inden for området har eller har haft covid-19, skriver NB Beskæftigelse.dk.

Hotel- og restaurationspersonale har som de eneste en større andel, der er testet positive. At der har været lukket næsten helt ned for denne branche i mange måneder understreger, hvor udsat gruppen er.

LÆS OGSÅ: Hver tredje får afvist corona-skade: I disse brancher er det særligt svært

Ser man på antallet, har ansatte i social- og sundhed langt de fleste covid-19 positive, i alt knap 34.000. Det er en fjerdedel af alle smittede i beskæftigelse.

LÆS OGSÅ: Alarmerende tilstand på covid-afsnit: Sygemeldinger, trusler om opsigelser og grædende kolleger

Sygemeldt sundhedspersonale udgjorde i april og december 2020 mellem 10 og 11 procent af alle sygemeldte, viser en opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet. I april og december 2019 udgjorde de 6,6 procent af de sygemeldte.