Skoleklasse_konsulent_l__rer_Jeppe_Bj__rn_Vejl___Ritzau_Scanpix_1650_px
Andelen af grundskoleansatte, der har haft en positiv covid-19-test, er nu næsten 40 procent højere end andelen blandt befolkningen generelt Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix

Smittetallet stiger blandt grundskolelærere

11. dec. 2020 11.57

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

I de første mange uger af skoleåret lå folkeskolelærerne ikke højt i smittestatistikken, men nu er andelen af grundskoleansatte, der har haft en positiv covid-19-test, næsten 40 procent højere end andelen blandt befolkningen generelt.

LÆS OGSÅ: Myndighederne indfører hurtigtest i kampen mod corona

Statens Serum Instituts opgørelser siger dog ikke noget om, hvorvidt smitten er sket på arbejdspladsen eller et andet sted.

Anette Krongaard, lærer på Glostrup Skole, er dog helt sikker på, at hun er blevet smittet af en elev i en af sine klasser, og hun har også - som Danmarks Lærerforening opfordrer til - meldt covid-19 som mulig arbejdsskade via sin arbejdsgiver for det tilfælde, at der skulle komme senfølger. Heldigvis har hun dog ikke været syg.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk