20200816171628579_1000
Slagteriet i Ringsted er i øjeblikket midlertidigt lukket, efter at over 100 af slagterimedarbejderne er smittet med coronavirus. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Smittetal falder på hårdt ramt Danish Crown-slagteri

16. aug 2020, 17:24
Danish Crown i Ringsted håber at kunne genoptage arbejdet fredag efter tre runder virustest af medarbejdere.

Danish Crown i Ringsted, der har været ramt af et stort smitteudbrud, finder i øjeblikket færre og færre medarbejdere, der er smittet med coronavirus.

Det oplyser Danish Crown søndag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Slagteriet vil mandag teste omkring 400 medarbejdere for anden gang.

Tidligere har slagteriet oplyst, at 142 medarbejdere er blevet testet positiv for coronavirus. Siden 9. august har man kun fundet yderligere 21 smittede medarbejdere.

Det anser man som positivt, og derfor er man muligvis snart klar til at genoptage arbejdet, fortæller Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown, i meddelelsen.

- Det går den rigtige vej, og vi planlægger efter at kunne genoptage arbejdet fredag i den kommende uge.

- Derfor har vi aftalt med myndighederne, at vi afventer resultatet af den anden eller tredje test af de cirka 700 medarbejdere, som gennemføres i morgen samt tredje test af 500 medarbejdere onsdag, inden vi kalder medarbejderne ind igen, siger Per Laursen.

Slagteriet regner med at genstarte produktionen på halv kraft og efterhånden skrue op, når det bekræftes, at smittekæderne er brudt.

Smitteudbruddet begyndte 28. juli, hvor tre slagterimedarbejdere blev testet positive for coronavirus. Det fik slagteriet til at sende yderligere 30 i karantæne.

Siden er antallet steget gennem de seneste uger.

Det er blevet beskrevet, at mange af de smittede ansatte kommer fra Polen og andre østlande.

Medarbejderne bor ofte under forhold, hvor det er svært at isolere sig selv i 14 dage, hvis de bliver smittet.

Smitteudbruddet fik derfor Ringsted Kommune til at oprette otte nye isolationspladser, hvor der er plads til, at smittede borgere kan isolere sig fra omverdenen.

12. august oplyste Danish Crown til TV2, at flere medarbejdere, der burde være i isolation, ikke overholder det.

Borgmesteren i Ringsted Kommune, Henrik Hvidesten (V), har efterlyst landspolitisk hjælp til at sikre, at folk overholder isolationen.

/ritzau/