Smitten blandt ansatte i daginstitutioner sætter ny rekord

P__dagog_med_barn_Henning_Bagger_Ritzau_Scanpix
4,82 pct. af personalet i vuggestuer og 4,49 pct. i aldersintegrerede institutioner er testet positiv i løbet af pandemien. (Genrefoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
23. dec. 2020 13.10
Næsten fem pct. af personalet i vuggestuer og aldersintegrerede institutioner har været smittet. Over én pct. blev det sidste uge.

Smitten florerer blandt de voksne i landets daginstitutioner, viser en ugentlig opgørelse fra Statens Serum Institut.

Det skriver DK Nyt.

3,79 pct. af de ansatte i landets institutioner har været testet positiv til og med uge 51. Det er en stigning fra 2,96 ugen før.

Allerhøjest er procentdelen blandt de ansatte i fritids- og ungdomsklubber. Ikke overraskende, eftersom de 10-20-årige er blandt dem, der er mest smittede.

Derimod bliver langt færre af de mindre børn smittet. Alligevel er 4,82 pct. af personalet i vuggestuer og 4,49 pct. i aldersintegrerede institutioner testet positiv i løbet af pandemien.

Ser man på seneste uge, uge 51, er 963 ansatte i landets institutioner testet positiv. Det er 0,85 pct. af de ansatte på området. Ugen før var det 0,68 pct., skriver DK Nyt.

Igen står det værst til i vuggestuer, hvor 1,26 pct. testede positiv den seneste uge, og i de aldersintegrerede institutioner med 1,03 pct.

For hele befolkningen gjaldt det 0,42 pct. Det kaldes også en incidens på 421.

For en uge siden opfordrede BUPL til, at også daginstitutionerne blev lukket ned sammen med skolerne på grund af den udbredte smitte. 

Svaret fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) var, at sundhedsmyndighederne vurderer det som forsvarligt og vigtigt, at de børn, der har brug for pasning hen over julen, kan blive passet.

Efterfølgende har flere kommuner opfordret forældrene til at holde deres børn hjemme hen over jul og nytår, hvis de har mulighed for det.

graf og medie)