Robotterne er ikke farlige. Tværtimod kan de sikre, at vi fortsat har en velsmurt eksportmaskine og dermed vækst og råd til velfærd, mener Metalformand Claus Jensen. Foto: Foto: Dansk Metal.

LONGREAD: Smeden, der vil have danskerne til at se robotterne i øjnene

15. sep 2016
Formanden for Dansk Metal og COIndustri Claus Jensen tilhører den absolutte magtelite i Danmark. Men hvem er manden, der vil have Produktionsdanmark i den digitale førertrøje og inviterer samtlige blå partier og erhvervslivet med ind i det allerhelligste? Læs her om smeden, der skælder fagbevægelsen ud for at tale social dumping vildt op og dermed bidrage til en problematisk EUskepsis.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Knægten fra Kerteminde var kun 16 år og fire måneder, da han begyndte i lære som plade- og konstruktionssmed på Lindø-værftet. Faderen, der selv arbejdede på stålskibsværftet, meddelte simpelt hen sin eneste søn, at når han gik ud af Kerteminde Borger- og Realskole, stod der en læreplads klar på Odenses største arbejdsplads.

»I dag undrer jeg mig over, at jeg fandt mig i det. Men sådan var det. Du skal i lære, sagde min far. Det satte jeg mig ikke op imod. Jeg startede bare i lære,« husker Claus Jensen.

Prøveabonnement

Har du fået lyst til at læse mere?

Du kan oprette et gratis
prøveabonnement
— det stopper automatisk efter 4 uger.

God fornøjelse!

Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?