Peter_Randbo_Jepsen_slagteriarbejder_og_fodboldtr__ner_FC_Sydvest_redigeret
Slagteriarbejder Peter Randbo Jepsen bruger ikke kun sine nye it-færdigheder på jobbet, men også hjemme og som assistenttræner for 2. divisionsholdet FC Sydvest Foto: FC Sydvest

Slagteriarbejder efter IT-kursus: Anbefaler kolleger at tage uddannelse

13. okt 2020, 10:02
På slagteriet i Skærbæk har en stor del af medarbejderne taget efter- og videreuddannelse. En af dem, der har været af sted, er Peter Randbo Jepsen.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Fødevareforbundet NNF.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Det lykkes uddannelsesambassadør Ralph Elm Hansen at få en stor del af kollegerne på Danish Crown-slagteriet i Skærbæk til at benytte mulighederne for efter- og videreuddannelse.

En af dem, der har været af sted, er Peter Randbo Jepsen, der har været på IT-kursus på handelsskolen i Tønder.

- Det var måske ikke min stærke side det med IT, men udviklingen går jo den vej. Så det var nærliggende. På sigt kan jeg måske bruge det på arbejdet, men ellers kan jeg bruge det derhjemme og i min fritid, siger den 53-årige slagteriarbejder.

LÆS OGSÅ: Advarer om 'tåbelige' besparelser på jobcentre: Kan gå ud over de svageste ledige

I fritiden er Peter Randbo Jepsen assistenttræner for FC Sydvests 2. divisionshold. Der kan han bruge de ting, han har lært på IT-kurset til at lave præsentationer for spillerne.

Man skal ikke være ræd for at springe ud i noget, for man kan kun blive stærkere. Jeg har det sådan, at vi skal lære hver dag, vi lever
Peter Randbo Jepsen, slagteriarbejder og fodboldtræner

- Jeg har fået et helt andet syn på det. Det er slet ikke så svært, når man får ro til det, siger han.

Anbefaler det til kollegerne

Overenskomsten giver slagteriarbejderne mulighed for at tage 14 dages selvvalgt uddannelse om året, men Peter Randbo Jepsen havde ikke tænkt på et IT-kursus som en mulighed, før kollegaen Ralph Elm Hansen fortalte ham om det. Da han hørte om det, var han klar på at komme af sted.

- Man skal ikke være ræd for at springe ud i noget, for man kan kun blive stærkere. Jeg har det sådan, at vi skal lære hver dag, vi lever, siger Peter Randbo Jepsen.

LÆS OGSÅ: Signe brugte seks år på en efteruddannelse: 'Det bedste jeg nogensinde har gjort'

Han er sikker på, at det ikke bliver det sidste efteruddannelse, han tager, og han har også anbefalet kollegerne at tage på lignende kurser.

- Det udvikler en som menneske og kan hjælpe en med mange ting både på arbejdet og i det daglige. Der er mange gode kurser, siger han og fortsætter:

- Nogle slagteriarbejdere har det sådan, at ’Ej, vi skal sgu ikke vove os ud i noget, vi ikke har prøvet før’. Så da jeg kom hjem, snakkede jeg positivt om det hele.