Bitten_tager_en_sm__g__1_
- Min samvittighed tvang mig til at råbe op og gøre opmærksom på, hvor systematisk syge mennesker blev sendt i arbejdsprøvning og generelt presset til det yderste af jobcentrene. Jeg ville ikke kunne se mig selv i øjnene, hvis jeg ikke gjorde noget. Borgere bliver psykisk syge af den behandling, de får af systemet, siger Bitten Vivi Jensen, tidligere ansat for Frederiksberg kommune. Foto: Foto: Esben Maaløe

Bitten brød sin tavshedspligt om jobcentrene:
Nu skal hun i retten

7. aug. 2019 19.43
For to år siden viste Bitten Vivi Jensen en række sager om førtidspension til en journalist. Hun arbejdede i Frederiksbergs Kommune med at indstille borgere til førtidspension. Nu skal hun i retten for at dele fortrolige oplysninger, men hun mener hendes oplysningspligt og ytringsfrihed vægter højere end tavshedspligten.

Den første november skal Bitten Vivi Jensen stille ved Frederiksberg Byret, fordi hun viste 100 sagsakter om borgere, der søgte førtidspension, til en journalist fra Information. Hun var indtil april 2017 ansat i Frederiksberg Kommune til at indstille folk til førtidspension, derfor havde hun adgang til de sager, som politiet konfiskerede fra hendes bolig for to år siden, men hun fortryder intet i dag.

- Min samvittighed tvang mig til at råbe op og gøre opmærksom på, hvor systematisk syge mennesker blev sendt i arbejdsprøvning og generelt presset til det yderste af jobcentrene. Jeg ville ikke kunne se mig selv i øjnene, hvis jeg ikke gjorde noget. Borgere bliver psykisk syge af den behandling, de får af systemet, siger Bitten Vivi Jensen til A4 Nu.

Glemt kodeord